Şömine Fransızcada mekanları ısıtmak ve bazenler de ise üzerinde yemek pişirmek amacıyla içerisinde ateş yakılan üründür. Şömine çeşitleri ise uzun yıllardır kullanılmaktadır. Genel amacı ısıtmak olan şömineler teknolojinin gelişimiyle birlikte şömine çeşitleri de değişiklik görünmektedir. Şömine denildiğinde akıllara gelen ilk şey keyif kelimesidir. Nedeni ise şöminede yakılan ateşte kahve çay veya yemek yapıldığında harika bir damak tadı sunacağı için akıllara gelen ilk kelimedir. Şöminenin ilk başlangıcı fransadır. Fransa dan gelmekte olan şömine tüm dünyaya yayılmakta olup evimizi, ailemizi ve en önemlisi içimizi ısıtmaktadır.
Şömineden yakılan ateşte ortaya çıkan dumanın düz ve doğrudan kurulmuş bir şömine bacasıyla dışarıya atılmalıdır. Tabikisi de şömine bacası ilerleyen zamanlarda pislenip şöminenizin verimli çalışmasını engelleyecektir. Şöminenizin verimini arttırmak güzel ve düzgün bir şekilde ısıtmasını istiyorsanız şömine bacanızın temizliğini düzenli bir şekilde yaptırmanız gerektirmektedir. Fakat işin bu tarafını profesyonel kişiler tarafından yapılması daha doğru olmaktadır. Şömine bacası temizliğinde usta olmuş kişiler şömine bacanızı baştan aşağı temizledikten sonra sizlere baca ile ilgili bilgiler sunacaktır.
Şömine iki ana bölümden oluşmaktadır. Ateşin yakıldığı bölüm yani iç hazne ve dekoratif kısım olan dış haznedir. Ateş yakılan haznenin dışında cam vb. gibi madde olabilmektedir. Fakat şöminenin temizlemesi gereken 3 bölüm bulunmaktadır. Ateşin yanmakta olan kısım yani iç hazne, cam bölümü ve son olarak Pik adında dökme bir kısımdır.
1986'dan beri evlerinizi ısıtan Yanar Şömine, 2019 yılında da sizlere hizmet vermeye devam ediyor. Dünya çapında ürünlerimiz ve standartlaşmış yüksek kalitemiz ile tanışmak için sizleri de showroom'larımıza bekleriz.
Adres: Yeni Mah. D-100 Karayolu Cad. No:871 Kumburgaz-Büyükçekmece/İstanbul
Telefon: 0(212) 852 16 33/ 0(212) 884 13 49