Şöminenizin daha verimli şekilde .alışmasını sağlamak için bacasının çap hesabının doğru yapılması gerekmektedir. Şömineniz ne kadar iyi olursa olsun küçük çaplı bir bacada şömine çalışmaz, tüter. Devamını oku
Şömine; Geçmişten günümüze kadar ısınma ve üzerinde çeşitli yemekler pişirebileceğimiz ürün olmaktadır. İçerisinde sadece ateş yakılan bir mimari öge olarak da adlandırılmaktadır. Devamını oku
Şömine ev, işyeri gibi mekânlarınızı ısıtabileceğimiz ariyetten de üzerinde yemek veya ekmek pişirmek için kullanmakta olduğumuz bir yapıdır. Devamını oku
Şömine, bulunduğu ortamı ısıtmakta ve yemek, ekmek ve çeşitli işlerde kullanılmaktadır. Şöminenin içerisinde ateş yakıldığı zaman doğru bir şekilde kurulmuş bir borudan dumanın dışarıya çıkarılması gerekir. Devamını oku
Şömine; genellikle ısınmak ve üzerinde yemek pişirmek için kullanılan fakat günümüzde daha çok bulunduğu mekâna estetik bir hava kattığı düşünülen mimari yapıdır. Devamını oku
Şömine, insanların eski zamanlarda ısınma ve yemek yapmak amacı ile yapıp kullandığı, şimdilerde ise daha çok estetik yapı ve görüntü için kullandığı bir yapıdır. Devamını oku